Friday, February 20, 2009

2 laxar och en havsöring


Dagens fiske gav lax på ca 10 kg (109 cm) och ca 3 kg samt en mkt välkonditionerad havsöring på ca 4,5 kg. En bra dag i södra Östersjön. Nu bär det av tillbaka till Simrishamn.

4,5 kg östersjölax


Fick denna igår i ytan med linan viktad med 50 gr på en gul blå NK Mag. Idag blir det nytt försök.

Sunday, February 8, 2009

6 kg Östersjölax


Då var säsongens första lax fångad. Det var Peter Andersson från Alvesta som hade fått ett presentkort av sin fru, barnen m fl eftersom fiske är hans stora fritidsintresse. De senaste dagarna har det varit kallvatten utanför Simrishamn som markant försvårat fisket där för tillfället. Vi provade först fiske över djupt vatten där det var lite högre temp men fortfarande kändes det inte rätt. Strax efter lunch fick guiden frispel på det sega fisket och frågade om vi skulle göra en förflyttning. Självklart var svaret och 45 min senare låg vi vid Davids Bank med allt utriggat. Där var det 2 grader varmare vatten och det tog inte mer än 30 min innan rullen började knarra på djupaste riggspöt. Flasher och Popcorn Stive på 100 fot fick 6 kgs laxen att hugga. Glädje för både Peter och guiden. Äntligen!!! I fredags blev det ingen fångad lax för Ludde och Ole Ruhr och deras kompis som åkte för 5 gången med mig på laxtrolling i Östersjön. Det var första bomturen. Inte bra! Vi fiskade i "varmvattnet" långt ut i havet men det kändes inte helt rätt ändå. Vi tar nya tag i maj och då tar vi storlaxen. Tack för en trevlig dag. Dagens körning med Ola Strömberg med kompis blev just det mest en körning. Vindprognosen var inte kul för området vi ville till men väl ute på havet var det ganska lugnt. Vi åkte iväg men ett par sjömil innan hotspot var vågorna för höga för trivsamt fiske så det var bara att åka tillbaks en bit. Vi gled därmed ur zonen och efter 2 timmars fiske utan att något hänt beslutade vi att avbryta pga tilltagande vind. Därmed var det dags att åka båt igen. Dagens blåsväder hade rört om i vattenmassorna så det var varmare ytvatten igen utanför Simrishamn så förhoppningsvis lossnar det där igen.

Laxfiske handlar till mångt och mycket om att vara på rätt plats för bästa chans att fånga fisk. Förutsättningarna för detta ändras hela tiden. Nu känns det som vi i teamet har bra koll på detta efter en hel del utflykter och rapporter i södra Östersjön. Det gäller att vara på plats. Nya tag framöver. Mvh, Per