Sunday, December 14, 2008

Fortsatt bra fiske i Vättern



Det har varit tuffa dagar i Vättern/Karlsborg de senaste dagarna med friska ostliga vindar. Lördagen med Bibbi och Magnus som gäster bjöd inledningsvis på lugna förhållanden men det friskade i på eftermiddagen. Gästerna drillade med van hand in den ena efter den andra rödingen och sen fick vi tillslut dubbelhugg på lax där den ena klev av en bit från båten och den andra var under måttet. Gästerna behöll varsin röding. De flesta andra rödingarna krokades av i vattnet och de simmande lugnt vidare. Tack för en trevlig dag.

Idag söndag, med gäddkungarna Leif Svan och sonen Rasmus och Leifs kompis Sten med i båten, var det ännu mer vind och jag tror vi var ensamma ut från Karlsborg och endast en båt såg vi längre norrut. Fin fiskevind dock men tufft. Fiskarna var oskygga och det var riktigt bra idag. Vi fick 6 laxar varav 5 var godkända mellan 3-4,5 kg; 4 rödingar (en behölls) och två godkända öringar plus några hugg. Det högg på Strike Pro 9cm, löjor på riggen bakom VK-flasher och Kingfisher flasher. Flera dubbelhugg med knästående drillningar från kunderna fungerade bra. Tack även här för en trevlig dag och gårdagens middag.

Sammanfattningsvis efter tre dagars fiske så kan jag bara konstatera att Vättern är en unik sjö med fantastiska möjligheter till sportfiske och upplevelser. Åker nu till Vänern för att kolla om det är lika bra där.

Är du fiskesugen och vill åka på guidning är följande dagar tillgängliga:
Mån den 15 och tis den 16 samt även 20-21 dec. Hör av dig direkt på mobilen i så fall.

Mvh, Per
0701-800201